HoolaSWOP – Det er sjovt når der er rigtig mange af noget…

– Og er der noget, der sætter min opfindsomhed i gang, så er det når jeg bliver begrænset – fx til kun at bruge et enkelt formelement i rå mængder.

Begrænsning sætter fri!

Jeg har set andre reagere på samme måde. Fx på en workshop, jeg engang holdt om kreativ brug af genbrugsmaterialer for ReMida-netværket.

Ja – der blev lavet OK ting med bunken af vandslanger, plastikkasser, mælkekartoner osv. Men det var da deltagerne blev begrænsede til udelukkende at bruge nogle mærkelige, stive plastiketiketter, som en virksomhed havde læsset af – det var i det øjeblik, at der for alvor blev tænkt nyt – og personligt.

Begrænsningen skubber dig forbi klichéerne – bl.a. fordi den tvinger dig til at undersøge, hvad den plastiketikette så faktisk KAN og på den måde begynder du at lytte til, hvad DEN gerne vil. Og du får idéer, som du ikke havde fået henne ved skrivebordet.

Visuelt er det kombinationen af enkelhed og mangfoldighed, der fascinerer mig, når man begynder at lege med rigtig mange af et eller andet.

Det kan ikke gå helt galt, for der vil altid være et familieskab mellem deltagernes eksperimenter.

HoolaSWOPw

HoolaSWOP

Næste weekend er det hulahop-ringe, der er rigtig mange af, og jeg glæder mig til at se, hvad jeg og alle SWOP-festivalens gæster finder på at bruge dem til.

Billedkunstner Karoline H. Larsen og jeg startede den kollektive hula-udforskning i 2015 med projekt “Placemaking – et legende byrum“.  Dengang var vi på græs i en park. Med HoolaSWOP er udgangspunktet et stort rødt tæppe og masser af byg og bevægelse på terrassen hos Aaben Dans.

Alle er velkomne til at deltage!

Koncept: Helle Hove og Karoline H. Larsen

STED: Terassen bag Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, 4000 Roskilde

TID:
Torsdag 28. April Klokken 10-11 og 12-13
Fredag 29. April Klokken 13-17
Lørdag 30. April Klokken 11-18
Søndag 1. Maj Klokken 11-18

GRATIS ADGANG

MERE OM SWOP-festival 2016

 

Er du også fascineret af mønstre og mange af noget:

Læs min artikel “Gentagelsens magi” tekst fra Kunstuff No.1 2004
English version: “The Magic of Repetition” Ceramics Art and Perception No.80 2010