Fornemmelse for forgængelighed

Jeg bliver glad og inspireret når Vikingeskibsmuseet i Roskilde griber flygtigheden i mine sand-projekter og ser min sandtegnings-installation på museet som en anledning for publikum både til at involvere sig i den flydende proces, men også til at reflektere over forgængelighed og historiebevidsthed.

Fra museets pressemeddelelse:

”Helle Hove har i samarbejde med Vikingeskibsmuseet skabt en publikumsinddragende installation, der både sætter fokus på det legende og undersøgende – og på det midlertidige og foranderlige…”

”Den fysiske placering mellem vikingeskibene efterlader rum til overvejelse om hvordan historien skabes”

”Historiebevidsthed er et begreb, der fylder meget i moderne historieundervisning. Men hvordan udstiller man ’historiebevidstheden’? Der er jo ikke bare viden om, at tiden går, men bevidstheden om, at historien ikke er færdig og aldrig bliver det. Du og jeg er medskabere af historien, og netop denne installation hjælper fortællingen om foranderligheden på vej, og får deltagerne til at stille sig spørgsmål som: ’Hvad er der tilbage efter os?’ og ’Hvilke spor af vores levede liv vil stå tilbage om 1000 år?”.

Foto: Werner Karrasch