HjertemiX

Tunneludsmykningen ”HjertemiX” – en interaktiv fortælling i streger, lyd og lys

Borgerinddragende udsmykning af tunnel mellem Gersagerparken og Waves.

Kunstnere:
Helle Hove og Karoline H. Larsen
Lyd: Astrid Randrup Maledage: Benny Henningsen

Set fra luften ligner Gersagerparken et hjerte
og tunnellen er en hovedpulsåre fuld af liv.

Forbipasserende kan ændre lys og lyd:
Tryk på sorte knapper: leg med lyd og lys-streger

Tryk på røde knapper: skift farvepalet
Lydene i tunnellen er beboernes stemmer – både børn og voksne – som siger, hvordan de tror, deres hjerte lyder.

Stregerne er malet af beboere og unge fra Klub Godset, som billede på forbindelserne imellem mennesker på kryds og tværs i Gersagerparken.

Projektet er støttet af TrygFonden og udført i et samarbejde mellem beboere, kunstnere, BS61, Greve Boligselskab, ÅF Lighting, Greve Nord Projektet, Waves, GreveSolrødErhverv, ErhvervsCentret, Greve Kommune og Råderum med projekt Placemaking.

Indviet september 2016.

Vinder af Værkdinverden-prisen 2018

“Det er et stærkt og meget rørende kunstværk og det er virkelig godt tænkt…”

Juryens begrundelse: “Kunstværket HjertemiX i tunnelen berører noget essentielt menneskeligt og følelsesfuldt. En tunnel er som sted forbundet med bevægelsen gennem noget mørkt og ubehageligt. Det er forbundet med angst og usikkerhed og det at være alene. Værket i tunellen guider gennem mørket. Det forfører os på en nærmest meditativ måde ved at aktivere vores sanser med både lys, lyde, farver og bevægelse. Men også ved at give beboerne i boligområdet noget at være fælles om, som samlingssted og samtaleemne. Det er et grundlæggende socialt værk, der billedligt kommer til at stå som symbol på det at være menneske og de følelser, der følger med én gennem livet. Det er et stærkt og meget rørende kunstværk og det er virkelig godt tænkt af de to kunstnere Karoline H. Larsen og Helle Hove.”